Lambaid Valuoja orgu ei lubata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnajuhid ei luba Valuoja orgu lambaid, keda sinna soovis suveks rohtu sööma panna roheliste erakonna liige Peep Tobreluts.
Viljandi linnajuhid ei luba Valuoja orgu lambaid, keda sinna soovis suveks rohtu sööma panna roheliste erakonna liige Peep Tobreluts. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Viljandi linnajuhid ei luba Valuoja orgu lambaid, keda sinna soovis suveks rohtu sööma panna roheliste erakonna liige Peep Tobreluts.

Tobreluts esitas linnavalitsusele palve panna suveks Valuoja orgu aedikusse elama kolm lammast, keda lapsed saaksid uudistamas käia ning kes hoolitseksid ühtaegu selle eest, et orus ei vohaks kõrge hein.

«Arvasime, et kesklinn pole turismitalu,» selgitas Viljandi linnapea Kalle Jents. «Idee autoril polnud pealegi selget lahendust, millised peaksid olema lambaaiad ja mida teha loomade väljaheidetega.»

Peep Tobreluts oli linnavalitsuse otsuse peale üllatunud, sest linnajuhid ei soovinud temaga teemat isegi põhjalikult arutada. «Aedik ei tuleks ju kuhugi tee peale, et lammaste pabulad ette jääksid,» selgitas ta. «Aedikut saaks järjest uude kohta viia ja nii ei peaks kulutama suuri summasid oru niitmisele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles