Juhtkiri: See ongi demokraatia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Viljandi linnajuhtide otsus jätta järgmise aasta eelarvest 30 000 eurot viljandlaste endi jagada on pisut riskantne. See summa moodustab linna enam kui 20 miljoni euro suurusest eelarvest küll kaduvväikse osa, kuid tuletame meelde, et vanas rahas oleks see ligemale pool miljonit krooni. See pole kindlasti tühi-tähi.

Kõnealuse summa jagamisele seatud klauslid välistavad siiski võimaluse, et see sõna otseses mõttes vastu taevast lastakse. Näiteks tingimus, et 30 000 peab minema millekski, mis on avalikus kasutuses, tähendab, et aastavahetuse omast mitu korda vägevama ilutulestiku peale seda kulutada ei tohi. Isegi siis, kui inimesed seda tahaksid.

Sellest hoolimata ei saa keegi välistada, et suurima poolehoiu leiab ja teoks saab idee, mis tagantjärele osutub paljude silmis raharaiskamiseks. Sellisel juhul saaksid kriitikud veel tagantjärelegi parastades öelda: sellise raha eest tehti sihuke asi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles