Võrtsjärve veest sai päästjate mängumaa

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästepaatidega toimetati kannatanuid järjest kaldale. Õppusel osalejad katsetasid, kas nad on nii suureks õnnetuseks valmis ja kuidas sujub koostöö.
Päästepaatidega toimetati kannatanuid järjest kaldale. Õppusel osalejad katsetasid, kas nad on nii suureks õnnetuseks valmis ja kuidas sujub koostöö. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eilse suurõppuse legendi järgi tabas purjetamismaratonil osalejaid ootamatu äikesetorm, mille tagajärjel olid kümned inimesed kadunud või vigastatud. Nende kohta tuli järjest teateid nii Tondisaarelt kui järvel hätta sattunud parvlaevalt Orgia.

Maratoni turvama pidanud Rõngu vabatahtlikud veepäästjad olid sündmuskohale kõige lähemal ja valmis esimesena abi osutama. Nende päästepaadid seisid veerand tundi pärast õnnetuse kohta tulnud kõnet limnoloogiajaama juures, kuid korraldust järvele minna nad ei saanud.

Õppust täie tõsidusega võtnud kolmanda paatkonna vabatahtlik Andi Juuriste rääkis, et nemad jõudsid sündmuskohale pool tundi enne operatiivkorrapidajat ja ootasid kaldal korraldust. See anti neile alles kaks tundi hiljem. «Seisime siin tühja ja vahtisime nagu lambad,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles