Sajad tantsijad sõitsid pealinna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupidu toimub Tallinnas Kalevi staadionil.
Tantsupidu toimub Tallinnas Kalevi staadionil. Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna varahommikul asusid 494 Viljandi maakonna tantsijat teele Tallinna, kus neid ootavad esialgu ees pikad proovipäevad ja nädalalõpul suur trall ja simman.

Järgmisel seitsmel päeval on nende koduks Pirita majandusgümnaasium, mille klasside ja saalide põrandad lüüakse magamiskottidest triiki.

26. laulu- ja 19. tantsupeo nädal toob pealinna rohkem kui 42 000 peolist ja kümneid tuhandeid pealtvaatajaid. Neljapäeval lähevad tantsijatele järele valikkooride lauljad ja reedel ülejäänud peolised. Oma panuse peo õnnestumisse annab 1767 viljandimaalast.

Sihtasutuse Eesti Laulu- ja Tantsupidu andmetel osaleb peale kohalike kooride ja tantsurühmade enam kui 1200 lauljat ja 200 tantsijat välisriikidest. Sihtasutus teatas ajakirjandusele läkitatud pressiteates, et koore ja tantsutruppe tuleb nii Eesti naaberriikidest kui kaugemalt, näiteks USA-st, Kanadast ja Taiwanist.

«Kolm aastat selle laulu- ja tantsupeo loomislugu jõuab täna väljakutele ja on valmis nädalalõpul rahvaga jagamiseks. Harjutusväljakutel ja proovides antakse õpitule viimast lihvi. Korralduslikult on kõik peoks valmis,» lausus sihtasutuse juhataja Aet Maatee.

Põhja prefektuur andis omal poolt teade, et politsei on tugevdatud jõududega väljas nii eelmistel päevadel kui peo ajal. Põhirõhk pannakse liiklusturvalisusele, avalikule korrale ja üldisele turvalisuse tagamisele.

Tantsupeo kolm etendust on välja müüdud. Kokku müüdi üle 33 000 pileti. Laulupeo kahele kontserdile on müüdud üle 40 000 pileti.

26. laulupidu peetakse kahel päeval. Valikkooride kontsert «Aja puudutus» on 5. juulil ja teine kontsert “Puudutuse aeg” 6. juulil. 19. tantsupeol antakse kolm ühesugust tantsuetendust 4., 5. ja 6. juulil. Laulu- ja tantsupeo rongkäik algab 5. juulil kell 14 Vabaduse väljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles