Üheksas kuld tuli raske võitlusega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlanna Kairi Heinsoo saavutas Eesti laskmise meistrivõistlustel sportpüstoli harjutuses esikoha.
Viljandlanna Kairi Heinsoo saavutas Eesti laskmise meistrivõistlustel sportpüstoli harjutuses esikoha. Foto: Elmo Riig

Elvas välja jagatud Eesti laskespordi meistrivõistluste medalitest tuli kaks individuaalarvestuse kulda Viljandisse Heinsoode perekonda.


Kairi Heinsoo võitis naiste sportpüstoli 30 + 30 lasuga harjutuse ja tema abikaasa Andu Heinsoo meeste 60 lasuga vabapüstoli laskmise. Viljandimaale tuli ka juunioride olümpiakiirlaskmise meistrivõistluste pronksmedal, mille teenis Kristjan Juurak.

Ehkki Kairi ja Andu Heinsoo elavad Viljandis, kuulub naine Kaitseliidu spordiklubisse ja mees Põlva laskurklubisse. Nii et viljandlasest medalisaajatest esindas ainsana kodulinna klubi Kristjan Juurak.

Nagu ütles juunioride konkurentsis pronksi võitnud noormehe treener Ellen Kangilaski, oli see medal oodatud.

«Tulemus ehk kõige parem polnud, aga Kristjanil on seljataga pingeline gümnaasiumi lõpetamine — see jättis ettevalmistumisele oma jälje,» lausus ta.

Kristjan Juurak (pildil) kogus juunioride olümpia kiirlaskmises 534 silma. Võitnud narvalase Sergei Sergejevi tulemus oli 546 silma. Pronksi kõrvale korjas Juurak Elvas viienda koha vabapüstoli ja kuuenda koha sportpüstoli laskmises ning neljanda koha standardpüstoli harjutuses.

Ellen Kangilaski sõnul näitas juunioride konkurentsis südikust ka Anne-Liis Borgmann, kes jäi sportpüstoli harjutuses ümberlaskmise järel neljandaks.

«See oli Anne-Liisilt tubli eneseületus. Pealegi pole meil treeningutel ilmuva märklaua seadet kasutada,» rääkis Kangilaski.

Treener lisas, et spordikooli laskmisosakonnas on praegu põlvkondade vahetus ning enamik sportlasi on veel võrdlemisi väikese staažiga ja konkurentidest nooremad.
Kuhjaga kogemusi ja vilumust on aga kahtlemata viljandlannal Kairi Heinsool, kellele võidetud kuld oli sportpüstoli harjutuses üheksas.

«Esimese täiskasvanute kulla võitsin sportpüstoliga 1995. aastal,» meenutas ta.
Võidurõõmu tunneb Kairi Heinsoo ka üheksandast kullast.

«Võit tuli raskelt,» tunnistas ta. «Esimeses seerias tabasin vaid viite. Ringmärki lastes on juba kaheksa kehv tulemus, mis siis veel viiest kõnelda. Õnneks suutsin järgmiste seeriatega enesele võidu kindlustada.»

Kairi Heinsoo võidutulemus oli 560 ja koos finaaliga 761,2 silma.

Meeste 60 lasuga vabapüstoli harjutuses kulla teeninud Andu Heinsoo (pildil) sai tulemuseks 537 silma, millele ta lisas finaalis 92,5 silma. Andu Heinsoo kuulus ka olümpiakiirlaskmises ja vabapüstoli võistkondlikus arvestuses parimaks osutunud meeskonna Põlva laskurklubi koosseisu.

Viljandist pärit, ent praegu Keila klubi esindav Erko Vilba sai meeste 30 + 30 sportpüstoli harjutuses teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles