Hosteli õuemajja tuleb tosin külaliskorterit

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaliskorterite tarvis ümberehitatava hoone ajalugu ulatub ülemöödunud sajandisse ja seda rõhutas arendajale projekteerimistingimusi väljastades ka linnavalitsus.
Külaliskorterite tarvis ümberehitatava hoone ajalugu ulatub ülemöödunud sajandisse ja seda rõhutas arendajale projekteerimistingimusi väljastades ka linnavalitsus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ülemöödunud suvel Viljandi järve ääres Ranna puiesteel Eesti esimese automaathosteli avanud ettevõte tahab järgmiseks aastaks võõrastemaja kõrvalhoonesse rajada tosin väikest üürikorterit.

Linnavalitsus väljastas esmaspäeval osaühingule Enera projekteerimistingimused Just Resti nimelise hosteliga samal kinnistul oleva hoone tarvis. Seejuures rõhutati, et ehitise ajalugu ulatub 1899. aastasse ning sel on säilinud palju originaalseid detaile, näiteks akende kaarsillused ja raamistus ning sakmeline vahekarniis.

Ettevõtte juhi Mark Orava sõnul on kõnealuse maja teisel korrusel plaanis välja ehitada kümme ühe- ja kaks kahetoalist külaliskorterit. Väiksemates korterites on põrandapinda 15 ning suuremates 30 ruutmeetrit. Lisaks näeb kava ette iga elupinna tarvis maja juurde neljaruutmeetrise panipaiga tegemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles