Võhmas podises supp ja kõlas sireene

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad näitasid Võhmas, kuidas vajaduse korral autot lahti lõigatakse, et sealt inimesi välja aidata.
Päästjad näitasid Võhmas, kuidas vajaduse korral autot lahti lõigatakse, et sealt inimesi välja aidata. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi keegi Võhmasse võidupüha tähistama kogunenud inimesi üle ei lugenud, näitas supipottide tühjenemise kiirus, et neid oli päris suur hulk.

Naiskodukaitse välikokk Lea­na Lemming, kes oli koos kaaslastega keetnud ühtekokku 160 liitrit sõdurisuppi, ütles, et selline kogus oli arvestatud umbes 400 inimesele. Nii palju portsjoneid välja tõstnud naiskodukaitsjatel lõppes töö natuke rohkem kui tunniga, sest siis olid potid tühjad.

Maakaitsepäeval said osalejad lisaks supisöömisele tutvuda Kaitseliidu, politsei ja päästeameti tehnika ning varustusega, näiteks proovida, mis tunne on hoida käes korrakaitsjate kiiruskaamerat või kuidas paistab maailm tuletõrjeauto rooli tagant vaadates. Viimati mainitud võimalus oli poisipõnnide lemmik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles