Huligaanid sodisid Elroni vaguni täis

, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grafitijoonistajad sodisid Viljandi raudteejaamas rongivaguni täis.
Grafitijoonistajad sodisid Viljandi raudteejaamas rongivaguni täis. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eile varahommikul soditi Viljandi raudteejaamas Elroni rongi vagunit. Rongifirma esindaja sõnul on vaja rongide paiknemist muuta ja jaama valvet tugevdada.

Elroni infospetsialist Raili Maarja Mänd ütles Sakalale, et kurikaelte ohvriks langenud vagun võeti liinilt kohe maha. «Oleme veendunud, et Eestis peavad liiklema puhtad ja viisakad rongid,» nentis ta. Männi kinnitusel puhastatakse rong ööpäeva jooksul ja parandustööde maksumus jääb 5000 euro kanti. Vagunile olid joonistatud 15 meetri pikkused ja umbes 2 meetri kõrgused tähed.

Paiknemine muutub

Raili Maarja Männi sõnul pole Viljandis sellist asja enne juhtunud, küll aga on see Elroni rongidega seotud kuues väärtegu sel aastal. «Ettevõttel kulub raha selliste kuritegude tagajärgede likvideerimiseks, ent kindlasti on olemas vajalikumaid kohti, kuhu raha paigutada,» sõnas Mänd. Tema arvates on mõistlik samm Viljandi raudteejaama turvalisust tõhustada.

«Täna juhtunu valguses vaatame üle, kuidas rongid Viljandi jaamas paiknevad, ja otsustame, mida muuta. Elron on kõikidesse lõppjaamadesse paigaldanud videovalve, meil on sõlmitud leping turvaettevõttega, kes on vajadusel valmis kohe reageerima, samuti oleme parandanud lõppjaamades valgustust,» kirjeldas Mänd praeguseks tehtud jõupingutusi. «Oleme valmis tegema täiendavaid töid, et lõppjaamades valve veel parem oleks.»

Rikkumisi varemgi

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul on Viljandimaal rongide rikkumist varemgi ette tulnud, seda küll Edelaraudtee rongide. «Näiteks 2013. aasta novembris soditi Viljandis kaht rongivagunit ja kuu varem visati Võhma raudteejaamas ühe rongi aken katki,» nentis ta.

Sel aastal polnud Viljandimaal rongide rikkumist veel ette tulnud. Küsimusele, kas tegu kvalifitseerub väär- või kuriteona ja mis karistus seaduserikkujaid ootab, vastas Peitel, et see sõltub kahju suurusest. «Harjumaal ronge sodinud isikuid karistati kriminaalkorras tingimisi vangistusega ja neil tuleb hüvitada tekitatud kahju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles