Kui Männimäel kooserdasid lehmad

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle 1984. aastal Männimäel Riia maantee 85 valminud maja neljatoalise korteri eest küsiti 2006. aastal 1,3 miljonit krooni, mis oli tõenäoliselt Viljandi hinnarekord. Üheksakorruselise maja kõrgeimal korrusel asuva apartemendi tegi rekordkalliks vaade, mis avaneb nii järvele kui linnale. Samuti lisas 80 ruutmeetri suurusele korterile väärtust selle juurde kinnistatud 20-ruutmeetrine garaaž, mis paiknes kohe maja kõrval.
Selle 1984. aastal Männimäel Riia maantee 85 valminud maja neljatoalise korteri eest küsiti 2006. aastal 1,3 miljonit krooni, mis oli tõenäoliselt Viljandi hinnarekord. Üheksakorruselise maja kõrgeimal korrusel asuva apartemendi tegi rekordkalliks vaade, mis avaneb nii järvele kui linnale. Samuti lisas 80 ruutmeetri suurusele korterile väärtust selle juurde kinnistatud 20-ruutmeetrine garaaž, mis paiknes kohe maja kõrval. Foto: Viljandi muuseumi fotokogu / MARKO SAARM

Natuke nagu isegi naljakas mõelda, et kõigest napi neljakümne aasta eest hulkusid Männimäe lennuväljal ringi pullvasikad, kellest tuli igaks juhuks suure kaarega mööda minna, ning sõdurid ajasid aeg-ajalt taga plehku pannud sigu. 

Kui Paalalinna kohta on rohkesti materjali ja nüüd isegi kirjanik Lauri Sommeri raamat «Sealpool sood», siis Männimäe ajaloost ükski nii-öelda ametlik allikas ei kõnele. Sestap otsis Sakala üles mõne inimese, kes on selle kandiga aastaid seotud olnud.

Lennurada Männimäe teel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles