Viljandis näeb haruldasi Corvette’e

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme kogunevad Eesti Corvette’i klubi liikmed suvise kokkutuleku ajal taas Viljandisse Vabaduse platsile. Seekord tullakse aga varasemast suurema hulga autodega, mille hulgas on paar haruldast mudelit, mida Maarjamaal pole seni avalikult näidatud.

Kui kahel varasemal aastal, mil selline väljanäitus on Vabaduse platsil aset leidnud, on esindatud olnud kümmekond Chevrolet Corvette’i, siis seekord tuleb klubi juhataja Margus Kärdi teatel kokku 15–18 USA sport­autot. Nende hulgas on kolm eksemplari, mida mõni aeg tagasi näidati Helsingis Ameerika autode näitusel. Neist omakorda kaks on eestlastest omanike kätte jõudnud alles hiljuti ja Viljandis näeb neid esimest korda.

Nende niinimetatud eriliste Corvette’ide hulka kuuluvad 2000. aastal valmistatud Chevrolet Corvette C5-R Le Mans Edition ja tuliuus mudel Chevrolet Corvette C7 Z51, mis on hetkel ainus omataoline Põhjamaades. Vähe levinud on ka Margus Kärdi enda 1978. aastal valmistatud Chevrolet Corvette C3 Indy 500 Pace Car.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles