Puuvilja- ja marjakasvatajate foorum kutsub ühistegevusele

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna, peetakse Eesti maaülikooli aulas foorumit «Tootjaorganisatsioon puuvilja- ja marjakasvatuses — ainuvõimalus tulevikus edasiliikumiseks».
Täna, peetakse Eesti maaülikooli aulas foorumit «Tootjaorganisatsioon puuvilja- ja marjakasvatuses — ainuvõimalus tulevikus edasiliikumiseks». Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Täna, peetakse Eesti maaülikooli aulas foorumit «Tootjaorganisatsioon puuvilja- ja marjakasvatuses — ainuvõimalus tulevikus edasiliikumiseks».


Foorumi avavad põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja maaülikooli rektor Mait Klaassen. Ettekannetes tutvustatakse Euroopa maade kogemusi tootjate ühistegevuse arendamises ning kutsutakse puuvilja- ja marjakasvatajaid liituma vastse tootjarühmaga Polli Fruit.

Sõna saavad maaülikooli, põllumajandusministeeriumi, aiandusliidu, põllumajandus-kaubanduskoja, PRIA ja Taani puuviljandussektori tootjate ühistu esindajad. Päeva lõpetab arutlusring «Eesti puuviljanduse arengustsenaariumidest tulevikku vaadates». Foorumi korraldajavad Eesti maaülikool ja aktsiaselts Rõngu Aed.

«Meie puuvilja- ja marjakasvatajail on viimane aeg koonduda ühisesse organisatsiooni, et madalseisust välja tulla,» lausus Rõngu Aia juhatuse esimees Toomas Rüütmann. «Ühistu annab eeskätt väiketootjaile turul suurema sõnaõiguse ja paremad võimalused toodete müügiks. Tunnustatud tootjaorganisatsioon on vajalik ka välisturule minekuks. Praegu pole tunnustatud puuviljatootjate ühistut vaid neljas Euroopa riigis: Luksemburis, Lätis, Leedus ja Eestis.»

«Maalehe» andmetel kavatseb endine autoärimees ja praegune Rõngu Aia juht ja omanik Toomas Rüütmann koos teiste puuvilja- ja marjakasvatajatega asutada tulundusühistu Polli Fruit, et hakata välisturule Eesti õunu müüma. Rüütmannil on Pollis vennaga kahasse 55 ja Rõngus 157 hektarit õunaaeda, lisaks paarikümnel hektaril sõstrapõõsaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles