Peaproov pika näidendi, vikerkaarte ja tühjaks müüdud laadalettidega

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enne veel, kui sajad inimesed reede õhtul hansapäevade avarongkäigu lippude alla koondusid, mängiti raekoja ette püstitatud laval avaakordiks väike spektaakel.

Stseen kujutas söögilauas istuvaid Lübecki linnahärrasid, keda Viljandi meer Ando Kiviberg läks külla kutsuma. Alles neljapäeval napilt umbusaldusavaldusest pääsenud linnapea polnud Viljandit kiites kitsi ja teatas muu hulgas, et viljandlased ei tülitse omavahel kunagi. Publiku aplaus näitas, et rahvas on linna poliitikaga hästi kursis.

Rongkäik ise oli tõenäoliselt pikim etendus, mida Viljandis eales mängitud. Seda mitte ajaliselt, vaid näitemängu jooksul läbitud teekonna poolest. Viljandi vanalinnas liikudes said inimesed kuulata muuseumi aknal laulda lõõritavaid kauneid preilisid, näha Lossi ja Munga tänava nurgal asuva maja torni vangistatud Rapuntsli päästeoperatsiooni, jälgida kahe jõugu mõõgavõitlust, nautida lõõtsa- ja torupillimängu ning kuulata minijutlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles