16-aastaselt valima juba 2017. aastal!

, noorteorganisatsiooni Noored Sotsiaaldemokraadid president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kirt
Karl Kirt Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

MUL ON VÄGA hea meel, et riigikogus võidab järjest enam poolehoidu arusaam, et 16-aastaselt valima minek ei ole midagi hirmuäratavat, mida peaks igal võimalusel vältima. Veelgi enam on mul rõõm selle üle, et üha rohkem riigikogu liikmeid julgeb välja öelda, et tänapäeva 16-aastane on valmis valima ja otsustama oma kodukoha tuleviku üle.

Mina olen juba pikka aega toetanud mõtet, et valimisiga peaks langema kohalike omavalitsuste volikogude valimistel 16. eluaastani. Seda toetavad ka Noored Sotsiaaldemokraadid ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Leian, et mida väiksem on omavalitsus, seda rohkem teab ja tunnetab noor inimene seda, mis tema kodukohas teoksil ja mida oleks vaja teisiti teha.

Kohalikel valimistel saavad alati suurt tähelepanu nii haridusteemad kui ettevõtluse ja elukeskkonnaga seonduvad küsimused. Neis asjus on ka noortel oma seisukoht välja öelda ja just seetõttu ei peaks pelgama, kas nad ikka suudavad teha mõtestatud valikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles