Arengukava fookuses on tootjad ja toodetu väärin­damine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu võib lugeda põllumajandusministeeriumi pressiteatest, seab valitsuselt 22. mail heakskiidu saanud enam kui ühe miljardi euro suuruse eelarvega maaelu arengukava aastateks 2014–2020 sihiks Eesti põllumajanduse ja toidutootmise konkurentsivõime suurendamise ning maapiirkondade ettevõtluse arendamise.

«Eesti põllumajanduse ja toidutööstuse tootlikkus peab plaanitavate investeeringute toel kasvama vähemalt kolm protsenti aastas ning suurenema peab ka lisandväärtusega toodangu eksport,» ütles põllumajandusminister Ivari Padar. «Arengukavas oleme pannud rõhku sellele, et Eesti maapiirkonnad oleksid tervikuna konkurentsivõimelisemad. See tähendab, et lisaks põllumajanduslikele investeeringutele suunatakse vahendeid ka muu maaettevõtluse edendamisse ja kohalike kogukondade arengusse.»

Maaelu arengukava 24 meedet keskenduvad neljale põhiteemale: uute kasvuvõimaluste leidmine läbi teadmussiirde, nõustamise ning teadus- ja arendustegevuse; investeeringud põllumajanduse ja toidutootmise uuendamiseks; põllumajanduse keskkonnamõju vähendamine; maapiirkondade elujõulisuse tagamine ettevõtluse mitmekesistamise ja kohaliku algatuse kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles