Karksi-Nuias võidutses Kalle Kriit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi valla teedel peetud Eesti jalgrattasõidu meistrivõistluste viimasel päeval kavas olnud meeste ja U-23 klassi ühise ligemale 180-kilomeetrise grupisõidu meistrisärgi sai selga Prantsusmaa profiklubi Cofidis le Credit en Ligne värvides sõitev Kalle Kriit.


Reedest pühapäevani Karksi-Nuias ja selle lähiümbruses peetud Eesti jalgrattaspordi meistrivõistlustel jagati medalid eraldi- ja grupisõidus, lisaks leidis laupäeval samas aset Eesti maanteeratturite karikasarja kuuluv sõit, mille võitis Jaan Kirsipuu.

Sten Sarv kaotas kulla lõpuheitluses

Viljandimaa sportlastest suutis medalini jõuda Sten Sarv, kes laupäeval kavas olnud juunioride grupisõidus pidi lõpuheitluses alla vanduma Saaremaa ratturile Mihkel Räimele ja rahulduma hõbedaga.
«Tegin valearvestuse: jätsin esikohaheitluse liialt lõpumeetritele,» tunnistas Sarv.

Juunioride ligemale 125-kilomeetrisel mõõduvõtul ründasid põhigrupis sõitnud saarlane ja Sten Sarv paarkümmend kilomeetrit enne lõppu, kasvatasid mahajääjatega vahet ning jagasid võidukoha lõpuspurdiga. «Jah, olen pettunud,» nentis oma endise koduvalla rahva ees saarlase paremust tunnistama pidanud Sten Sarv. «Kõigele lisaks eksisin lõpukiirendusel ratta käiguvalikuga.»

Juunioride grupisõidus tehniliste probleemidega hädas olnud ainus Viljandi rattaklubi esindaja Mikk Tootsi otsustas pärast põhigrupist mahajäämist katkestada. Rattaklubi treeneri Marek Johansoni sõnul purunes noormehe ratas, seetõttu kaotas ta palju aega ning üksinda sõites enam peagrupile järele jõuda ei suutnud.

Viljandlased ei jätnud jonni

Pühapäeval kavas olnud meeste ja U-23 klassi 179,4-kilomeetrisel ühisel sõidul eraldus kohe esimestel kilomeetritel medalinõudlejatest koosnev 14-liikmeline rühm, kes vaheldumisi rassides mahajäänutega vahet kasvatas. Üksmeelt jagus liidergrupile ligemale 130 kilomeetriks. Seejärel ründas otsustavalt Kalle Kriit, kellega suutis kaasa minna vaid Tanel Kangert. Samas järjekorras mehed ka lõpetasid, grupisõidu pronksi teenis lõpukilomeetril spurtinud Jaan Kirsipuu.

59 startinu ja 25 lõpetanu seas oli ka kolm kanget Viljandi rattaklubi U-23 klassi sõitjat. Markus Paas, Mikk Vaaks ja Mihkel Ronimois jäid võitjast maha enam kui 19 minutit.

«Rahul olla pole põhjust, poisse materdada samuti mitte,» lausus Marek Johanson, kelle selgitusel tegid tema hoolealused üle nelja tunni kestnud sõidul paar taktikalist eksimust, kuid näitasid sellegipoolest ennastsalgavat sõitu. «Poisid pingutasid lõpuni ja suutsid vajalikku ajalimiiti sisse sõita.

See on tunnustust väärt,» tõdes treener. «Märkimisväärne on seegi, et meie meeskond oli oma keskmise vanusega konkurentidest noorim. Küll jõuavad meiegi poisid veel medaliteni.»

Reedesel eraldisõitude medalite jagamisel võitis meestest Tanel Kangert, klassi U-23 sõitjatest Martti Puusepp ja meesjuunioridest Timmo Jerret. Sten Sarv oli juunioridest neljas, jäädes võitjale alla paarkümmend sekundit.

Alla 23-aastaste mõõduvõtul olid edukaimate Viljandimaa sõitjatena Markus Paas kaheksas ja Mikk Vaaks üheksas.

Eesti jalgrattaspordi järgmised meistrimedalid jagatakse välja Tartu noortetuuril. Eesti noorte mitmepäevasõidu meistrivõistlused algavad täna ja lõpevad reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles