Vaba mõte: Kuhu veereb?

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Viljandi volikogu opositsioon neljapäeval linnapea Ando Kivibergi vastu umbusaldusavalduse esitas, mõjus see esiotsa nagu pauk luuavarrest. Tõsi, külajutud sellest, kuidas Kiviberg on sisulise töö tegemise jätnud ülekohtuselt abilinnapeade kaela, olid jõudnud Sakala toimetusse juba mitu kuud varem. Meile näis aga, et väidete taga on harilik poliitiline hõõrumine, mida pole mõtet ülearu tähtsustada, kuni linna juhtimine tervikuna püsib rööbastel.

Seda üllatavam oli, millise hooga hakkas Kivibergi vastaste etteheidete nimekiri kasvama. Kui varem oli oma hüpoteetiliste kahtlustustega olnud ainus kellalööja tema põline rivaal, reformierakondlasest ärimees Tauno Tuula, siis nüüd kostab nurinat kõigist erakondadest. Ainuüksi linnapea lähima poliitilise partneri, sotsiaaldemokraadist abilinnapea Malle Vahtra Sakalale otsesõnu öeldu, et linnavalitsuse ametnikud nurisevad Kivibergi tööstiili üle, andis veendumuse: umbusaldusavaldus kukkus viljakale pinnasele.

Huvitaval kombel ehmatas vali pauk kõige rohkem luuavarre hoidjaid ehk reformierakondlasi endid. Vastasel juhul olnuks neil juba volikogu istungi ajaks valmis korralik süüdistuskõne, mille saanuks algatuse põhjendamiseks kohe taskust välja tõmmata. Aga seda polnud. Oli vaid umbmäärane jutt linnapea tagasihoidlikust panusest. Niisiis oli tegu avantüüriga, mis juhuslikult tulemuse andis. Saame näha, mis sellega edasi peale hakatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles