Kui palju inimesi rahvusvahelised hansapäevad Viljandisse toovad?

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lübecki linnapea Bernd Saxe (vasakul) ulatas pühapäeval rahvusvaheliste hansapäevade lõpetamisel Viljandi linnapeale Ando Kivibergile hansalinnade liidu lipu. Nüüd on suurürituse teatepulk meie käes.
Lübecki linnapea Bernd Saxe (vasakul) ulatas pühapäeval rahvusvaheliste hansapäevade lõpetamisel Viljandi linnapeale Ando Kivibergile hansalinnade liidu lipu. Nüüd on suurürituse teatepulk meie käes. Foto: Kris Süld

Kui pühapäeval Saksamaal Lübeckis lõppenud rahvusvahelisi hansapäevi külastas umbes 400 000 inimest, siis järgmise ehk Viljandis asetleidva suurürituse korraldajad loodavad tuleval aastal kokku tuua 20 000–40 000 silmapaari.

Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade peakorraldaja Jaanus Kukk tõdes, et korraldusmeeskonnas on võimaliku külastajate koguarvuna välja pakutud erinevaid numbreid. Tema sõnul on räägitud ka 100 000 liginevast arvust ehk umbes sellisest inimeste hulgast, nagu õnnestus sama ürituse raames kokku tuua 2005. aastal Tartus ja 2010. aastal Pärnus, kuid praegu tundub siiski palju tõenäolisem, et see jääb 20 000–40 000 vahele.

«Me oleme olnud oma prognoosides tagasihoidlikud,» lausus Kukk. «See on tingitud sellest, et majutuskohtade arv Viljandi linnas ja maakonnas on väga väike. Üsna paljud turistid ei pruugi just sellepärast siia tulla, et majutustingimused ei ole ülearu mugavad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles