Kaks õde ja korduma kippuvad küsimused

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parasjagu koduaias puhkavad õed Laura (vasakul) ja Liisa Mets said hakkama ooperiga «Korduma kippuvad küsimused». See oli lugu, mille kirjutasid noored, esitasid noored ja muidugi kõneles see noortest.
Parasjagu koduaias puhkavad õed Laura (vasakul) ja Liisa Mets said hakkama ooperiga «Korduma kippuvad küsimused». See oli lugu, mille kirjutasid noored, esitasid noored ja muidugi kõneles see noortest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänapäeval pole ooperi kirjutamine just päris tavaline. Ooperi valimine diplomilavastuseks samuti mitte. See aga, kui ooperi lavastab noorem õde ja üht kandvat osa selles laulab vanem õde, ületab uudisekünnise juba mitu korda.

Niisuguse asjaga sai hakkama kaks Võhmas sündinud, kuid nüüdseks ligi kümme aastat Viljandis elanud ja siin ka muusikakooli lõpetanud piigat.

Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) lavakunstikooli 26. lennu lavastajatudeng Laura Mets valis oma diplomitööks nüüdisaegse elektroakustilise ooperi «Korduma kippuvad küsimused» ning selles osales tema kaks aastat vanem õde Liisa Mets, kes õpib EMTA lauluosakonnas klassikalist laulu ja kel seisab tänavu samuti ees kooli lõpetamine. Kui Sakala koju käima tulnud neidudele külla jõudis, algas ETV-s parasjagu muusikasaade «MI», milles üks keskne teema oli just seesama ooper.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles