Riigifirma napp infoedastus nurjas maavalitsuse töö

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga muudatus rongiliikluses tähendab ühtlasi, et maavalitsusel tuleb muuta linnaliinibusside jaama jõudmise või sealt väljumise aega. Tavaliselt peab muutma veel mitme linnas sõitva bussi graafikut, et linnaliinide sõiduajad üksteisega klapiksid.
Iga muudatus rongiliikluses tähendab ühtlasi, et maavalitsusel tuleb muuta linnaliinibusside jaama jõudmise või sealt väljumise aega. Tavaliselt peab muutma veel mitme linnas sõitva bussi graafikut, et linnaliinide sõiduajad üksteisega klapiksid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Maavalitsuse ametnike ja bussifirma esindajate pingutused panna Viljandi linnaliinide sõiduplaan klappima Elroni rongigraafikuga jooksid liiva: selgus, et kogu suur töö oli tehtud nende rongiaegade järgi, mis ei vastanud tegelikkusele.

Nüüd on maavalitsuse transpordialaga tegelevatel töötajatel ja bussifirmal aega napilt viis päeva, et ühe Elronist saatmata jäetud e-kirja pärast pühapäevaks uus sõiduplaan koostada. Eelmisel nädalal avalikustatud suvise sõiduplaani tegemiseks kulus maavalitsusel peaaegu kuu.

Poolteist kuud tagasi sai maavalitsus Elronilt kirja, milles too edastas suvise sõiduplaani koos klausliga, et see on esialgne. Mingit täpsustatud plaani hiljem ei saadetud ning maavalitsuse töötajad hakkasid linnaliinibusside aegu rongide saabumise ja väljumisega klapitama. «Meil oli veel väga hea meel, et rongifirma nii vara muutustest teada andis ja meile piisavalt aega jättis,» meenutas Viljandi maavalitsuse arenguosakonna spetsialist Katrin Reimo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles