Retroautod särasid keskväljakul

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii mõnedki Volgade paraadil osalenud olid end ajastule kohaselt riidesse pannud ja särasid Vabaduse platsil koos kiiskavate retroautodega.
Nii mõnedki Volgade paraadil osalenud olid end ajastule kohaselt riidesse pannud ja särasid Vabaduse platsil koos kiiskavate retroautodega. Foto: Marko Saarm / Sakala

Laupäeva ennelõunal, kui Eesti Volga selts sättis oma kaunimad pärlid rahvale imetlemiseks, taaselustusid Viljandis viivuks need kauged ajad, mil autod olid rauast ja mehed kandsid vabal ajal viigipükse.

Vabaduse platsil oli laupäeval parkimiskohtadega kitsas käes. Väljak kiiskas poleeritud retromasinatest. 47 Volga sekka olid ära eksinud ka paar Pobedat ja üks õnnetu Toyota Prius. Viimane oli läikivate iluvõredega kaunitaride vahele sedavõrd õnnetult kinni pargitud, et selle omanik pidi päevatoimetustega edasiminekuks väljapaneku lõpu ära ootama.

Viljandlase Tõnu Kaasiku valge GAZ-31029 juures käis eriti tihe sagimine. Lahtise kapoti alla oli kogunenud kümmekond uudistavat nägu. «Ah, süüde kadus ära,» rehmas Kaasik pärimise peale ning sukeldus ise pedaalide vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles