Ehitaja taastab roheliste esimehe maja linna keelule vilistades

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tänav 8 maja hoovipoolses osas käib vilgas töö, olgugi et tolmukoti juures tegutsev ehitaja Imre Tael pole linnavalitsuselt hoone rekonstrueerimiseks ehitusluba saanud.
Tallinna tänav 8 maja hoovipoolses osas käib vilgas töö, olgugi et tolmukoti juures tegutsev ehitaja Imre Tael pole linnavalitsuselt hoone rekonstrueerimiseks ehitusluba saanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Restauraator Imre Tael, kes on muu hulgas taastanud Tallinna toomkiriku torni ja restaureerinud selle kuuesajakilose kullatud seieritega kella, tegutseb nüüd Viljandis, valmistades linnaametnikele peavalu.

Tallinna ja Tartu tänava nurgal seisvat maja, mille tuntumad rentnikud on Pappa Pizza ja R-kiosk, ümbritsevad juba mõnda aega puittellingud. Selle nädala algusest on maja taga urisenud hiiglaslik tolmuimeja, mille Imre Tael koos kaaslastega on ventilaatoritest ja kanalisatsioonitorudest kokku klopsinud. See imeb pööningult tulevat prahti.

Tolmuvaba lammutamist nimetas Tael roheliseks, ennast lausa tumeroheliseks. Roheline on ka maja omanik – erakonna Eestimaa Rohelised esimees Aleksander Laane. Roheline polnud aga foorituli, mida linnavalitsus oleks ehitustegevuse alustamiseks pidanud näitama. Töö käib täie hooga hoolimata sellest, et hoone rekonstrueerimiseks pole ehitusluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles