Kõik öised teed viivad Romaani

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Taul (vasakul) ja Erki Pruul on Romaani sagedased külalised. Vahel võtavad nad kätte ja korraldavad seal ka ise kultuurseid pidusid.
Gregor Taul (vasakul) ja Erki Pruul on Romaani sagedased külalised. Vahel võtavad nad kätte ja korraldavad seal ka ise kultuurseid pidusid. Foto: Margus Haav / Sakala

Teisipäeva õhtul näeb Viljandi kesklinn välja, nagu algaksid siin kohe filmi «Palle üksi maailmas» võtted. Kõik on valmis, tänavad inimtühjad, aknad pimedad. Ainult võtterühm pole millegipärast saabunud.

Kell saab pool kümme. Kõigest esindushotelli ees seisab üksik hõbedane takso, juht vilgutab ajaviiteks tulesid ja naerab omaette, nii et vunts väriseb.

Mida siis on kultuurihuvidega inimesel peale hakata õhtuses Viljandis? On juhtunud, et ühele päevale satub kolm-neli teatrietendust. Tuleb ette ka seda, et valida on mitme eripalgelise kontserdi vahel. See teisipäev nende hulka ei kuulu. Kui teatasin, et lähen tutvuma Viljandi õhtuse kultuurieluga, vaadati mind rohkem kui kord kaastundliku pilguga. Me ei valinud päeva välja ürituste järgi, vaid kohtusime lihtsalt siis, kui kõigile sobis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles