Repliik: Lastele mõeldes

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: Erakogu

Tunnistan ausalt, et ma ei ole Reformierakonna pooldaja, aga ühele endise peaministri Andrus Ansipi seisukohale kirjutaksin küll kahe käega alla. Nimelt astus ta välja «lennukilt raha külvamise» ehk võrdsustatud lastetoetuste vastu.

Nüüd saavad kampaaniakära saatel suurendatud lastetoetust võrdselt nii jõukad kui hädas olevad pered. Vaevalt see laste huvides on, sest mitme tuhande euro suurust palka teenivad vanemad 45 euro lisandumist pangakontole tõenäoliselt ei märkagi ja päris vaeste olukorda see sisuliselt ei paranda.

Sotsiaaltöötajad, kui nad oma ametit vähegi hingega peavad, teavad kohalike perede olukorda. Koos pedagoogide ja miks mitte külavanemaga võiksid nad pere sissetulekudokumente toeks võttes otsustada, kes tõesti abi vajavad. Neil võiks olla ka õigus ilma kohtuotsuseta loobuda näiteks alkohoolikutest vanemate pangakontole raha kandmisest ning osutada abi muul moel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles