Gümnaasiuminoored pidasid koolipäeva europarlamendis

, Tartu ülikooli õigusteaduskonna esimese kursuse tudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumi noored eristusid oma teklitega teistest parlamenditöös osalenud Euroopa noortest.
Viljandi gümnaasiumi noored eristusid oma teklitega teistest parlamenditöös osalenud Euroopa noortest. Foto: Kris Süld

Üle 20 Viljandi gümnaasiumi noore osales üle-eelmisel nädalal Strasbourgis «Euroscola» koolipäeval, kuhu oli kokku tulnud rohkem kui pool tuhat noort kõikidest Euroopa Liidu liikmesriikidest.

Selleks, et tavapärasest täiesti teistsugusele koolipäevale priilt pääseda, tuli läbida riigisisene konkurss, mis koosnes Euroopa Parlamendi simulatsioonist ja noorte endi loodud projektist. Reeglite järgi pidi noorteprojekt eakaaslastele tutvustama poliitika rolli, demokraatlikke otsustusprotsesse ja kodanike kaasamist. Õpilasi reisil saatnud Viljandi gümnaasiumi õpetaja Irene Artma sõnul tekkis tal «Euroscola» projektis osalemise idee varasema kogemuse tõttu.

«Et olen 2006. aastal Viljandi maagümnaasiumi õpilastega Strasbourgis käinud, tuli mõte konkureerida koos koolilehe toimetusega selles projektis uuesti,» rääkis Artma. Et rühma võis kuuluda rohkem inimesi, kui on kooli ajalehetoimetuses liikmeid, kaasas õpetaja teisigi aktiivseid õpilasi, kes sellise kogemuse tema arvates välja olid teeninud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles