Valev Kald: kapitalism las olla, aga seda tuleb piirata

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valev Kald kinnitab, et kommunistliku partei järeltulija Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ei kujuta endast viiendat kolonni.
Valev Kald kinnitab, et kommunistliku partei järeltulija Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ei kujuta endast viiendat kolonni. Foto: Hans Väre

Kõige lühema nimekirjaga läheb eurovalimistele Eestimaa Ühendatud Vasakpartei. Temal on välja pandud vaid üks kandidaat: Maardu abilinnapea Valev Kald.

Valev Kald, Eestimaa Ühendatud Vasakpartei on kommunistliku partei järglane. Kui suur osa teie ideoloogiast on tänapäeval kapitalismiga segunenud ja kui palju on järel kommunistlikku maailmavaadet?

Meil on tõepoolest kirju ajalooline taust. Praegu pooldame rohkem sotsialistlikku suunda, niinimetatud Rootsi või Skandinaavia mudelit. See tähendab heas mõttes segamajandust, mis annab Eesti ettevõtjatele võimaluse areneda. Tahame piirata Skandinaavia ja muid Euroopa firmasid kas fiskaal- või maksupoliitika kaudu. Nii et Eesti kapitalil oleks soodne keskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles