Viljandi vanalinnas haigutab üleöö tekkinud auk

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloog Andres Tvauri mõõdab vanalinna hoovi tekkinud augu sügavust. Tema praktikas on see seni suurim sellisel viisil tekkinud auk.
Arheoloog Andres Tvauri mõõdab vanalinna hoovi tekkinud augu sügavust. Tema praktikas on see seni suurim sellisel viisil tekkinud auk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rohkem kui kakssada aastat tagasi laoks ehitatud ja viimased paarkümmend aastat tühjana seisnud hoone hoovile Viljandis Pikal tänaval tekkis üleöö enam kui poolteist meetrit lai ja  paar meetrit sügav auk.

«Jalutasime õuel ringi ja märkasime korraga, et üks sillutisekivi oli kuidagi nagu sisse kukkunud,» kirjeldas avastust hoonesse rajatava pubi projektijuht Aavo Ametmaa. «Vajutasime prooviks seda jalaga ning kohe varises robinal maa alla terve hunnik kive!»

Projektijuht lisas, et huvitaval kombel olid just täpselt samal kohal varem seisnud ehituseks vajalikud suured kivihunnikud ja rasked traktorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles