«Kevadtormi» varustatakse Karksi külast

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjujate ülesanne on julgestada jalaväepataljoni. Selleks on neil õhutõrjekahur ZU 23-2, mille laskekiirus on 28–33 lasku sekundis. Mõlemasse padrunikasti mahub 55 mürsku ja kui pedaali põhjas hoida, on need kastid kahe sekundiga tühjad. Õhutõrjuja tuvastas parasjagu 23-millimeetrisi mürske.
Õhutõrjujate ülesanne on julgestada jalaväepataljoni. Selleks on neil õhutõrjekahur ZU 23-2, mille laskekiirus on 28–33 lasku sekundis. Mõlemasse padrunikasti mahub 55 mürsku ja kui pedaali põhjas hoida, on need kastid kahe sekundiga tühjad. Õhutõrjuja tuvastas parasjagu 23-millimeetrisi mürske. Foto: Marko Saarm / Sakala

Karksi küla lähistel peab vahti sõjaväepolitsei. Nende valvata on endise kanala hooned, mille aknaklaasidelt seniajani mõne sulelise pilt vastu vaatab.

See asupaik on valitud kaitseväe suurõppuse «Kevadtorm» tagalaks, kus asub üksus, mis hoolitseb remondi, meditsiiniabi, toitlustamise, varustamise ja transpordi eest.

Suurõppus toob viide maakonda üle 6000 kaitseväelase, ent vastuse selle kohta, kui palju neid kanala territoorium mahutas, andis julgeoleku eest vastutav leitnant Jakob Jõgi umbmäärase. «Meil on siin kaks ala. Üks on siin ja teine umbes kilomeeter sealpool,» kostis ta, viibates käega üle külaäärse põllu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles