Noored hüppavad ohutuse õppimiseks riietega vette

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Homme saavad Pühajärvel kokku ligi 170 Lõuna-Eesti koolinoort ja 20 õpetajat, et uppuja päästmises, esmaabi andmises ning liikluskatsetes teadmisi täiendada ja end proovile panna. Nende seas on ka kaks seitsmeliikmelist rühma Viljandi ja üks Abja gümnaasiumist.

Ohutusõppe päev lõpetab koolitusprogrammi «Iga 1 turvaliselt 12. klassi», mille käigus läbis enam kui 450 õpilast 21-st Lõuna-Eesti koolist nii vee- ja liiklusohutuse kui ka esmaabi koolituse.

Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Erki Remmelkoor lausus, et ehkki päästjad käivad koolides teoreetilisi loenguid pidamas, ütlevad ohutuspäeva läbi teinud noored, et ainult jutu põhjal ei oska nad endale ettegi kujutada, kui rasked on kirjeldatavad olukorrad päris elus. Näiteks kipuvad noored üksteist vahel vette lükkama ja selleks, et nad tajuksid märgade riietega ujumise raskust, lastakse neil see oma nahal järele proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles