Tunni filmimine tekitab andmekaitsjates küsimusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kooli õppejuht Janika Kivistik tõi sahtlipõhjast välja videokaamera, millega õpilasi filmiti.
Paalalinna kooli õppejuht Janika Kivistik tõi sahtlipõhjast välja videokaamera, millega õpilasi filmiti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paalalinna kool üritas laste käitumisprobleemidele leida rohtu klassitunni filmimisest, selline tegevus aga on vastuolus andmekaitse inspektsiooni seisukohtadega.

Üht Paalalinna kooli teise kooliastme klassi jälgis poolteist nädalat osas ainetundides harkjalal kaamera. Käimas ei olnud dokumentaalsarja võtted, vaid see oli kooli järjekordne katse parandada klassis korda ja õpilaste käitumist. Nii leidiski kaamera koha klassinurgas, et jäädvustada tundi ja iga laste liigutust.

Kooli töötajate sõnul on see täiesti tavapärane. Õppejuht Janika Kivistik nentis, et just niimoodi töötab XXI sajandi kool, ja direktor Aavo Palo lisas, et näiteks Harjumaal asuvas Laagri koolis on igas klassis statsionaarsed kaamerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles