Viinapuu marjade kobaratest saab head rüübet

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiina Kuuleri «Koduveiniaabitsast» võib lugeda, et viinamarjad saab laias laastus jagada kaheks: söögi- ja veiniviinamarjadeks.

Veinimarjad on tihkema viljaliha ja paksema kestaga, mis on vajalik veinile meeldiva aroomi ja värvuse andmiseks. Söögi- ehk lauaviinamarjad on vesisemad ja õhema kestaga, aga koduse alkohoolse rüüpe valmistamiseks kõlbavad needki. Magusad on nii veini- kui lauaviinamarjad.

Kuuleri sõnul tehakse viinamarjavein enamasti puhtast mahlast, vett kasutamata. Klassikalise meetodi puhul ei lisata ka suhkrut, ent meie kliimas ei küpse marjad enamasti nii magusaks, et neist oleks võimalik mõistlikku alkoholikogust välja kääritada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles