Swedbank sulgeb Viljandimaal ühe kontori

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank
Swedbank Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu kavatseb Swedbank sulgeda kümme kontorit, nende hulgas ka oma esinduse Abja-Paluojal.

Swedbanki jaepanga juhi Ulla Ilissoni sõnul vähendab pank kontorivõrku eelkõige vähenenud kasutatavuse tõttu.

«Kontorites käivate klientide arv on viimase kolme aastaga vähenenud kaks korda. Selle põhjuseks on mugavus – inimesed eelistavad teha sularahatehinguid masinates ning makseid neti- ja mobiilipangas. Kõigist Swedbankis tehtud pangatehingutest toimub kontorites 0,4 protsenti ja sularahatehingutest 2 protsenti,» selgitas Ilisson.

Illisoni kinnitusel on Swedbank uuendanud teenindusprotsesse, mis aitavad kontorite külastatavuse vähenemisele veelgi kaasa. Viimase näitena tõi ta välja veebruarist pakutava võimaluse uuendatud pangakaart tasuta posti teel koju tellida.

«Ka meie enim seni kontoreid kasutanud kliendigrupp ehk eakad inimesed eelistavad sularahatehingute tegemiseks järjest enam pangaautomaate. Kontorist sularaha võtnud 60-aastaste ja vanemate klientide arv on viimase nelja aastaga kahanenud enam kui kaks korda ca 4000 inimeseni kuus,» rääkis Ilisson. «Arvestades, et Eestis on umbkaudu 400 000 vanaduspensionäri, kaustab neist sularaha väljavõtmiseks Swedbanki kontoreid vaid 1 protsent.»

Lisaks Abja-Paluoja kontorile sulgevad tänavu suvel uksed panga esindused Tõrvas, Kosel, Sauel, Orissaares, Tapal, Türil, Väike-Maarjas ning Räpinas. Aasta lõpus sulgeb Swedbank ka Sikupilli kontori, mida hakkab asendama Ülemiste keskuse laienev kontor.

«Kõigi suletud kontorite asukohtadesse jäävad alles sularahaautomaadid ning enamikes kohtades hakkab peatuma Swedbanki pangabuss. Bussi graafikut vaatama jooksvalt ümber ja saame sinna vajadusel koheselt peatuskohti lisada,» lubas Ilisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles