Kolm vanalinna parki läbivad värskenduskuuri

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja park on üks kolmest vanalinna pargist, mis värskenduskuuri läbib. Siin vahetatakse valgusteid ning luuakse uus roosipeenar.
Raekoja park on üks kolmest vanalinna pargist, mis värskenduskuuri läbib. Siin vahetatakse valgusteid ning luuakse uus roosipeenar. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi Raekoja ja Köleri park ning Laidoneri plats saavad järgmise aasta hansapäevadeks uued kattekivid, pingid ja valgustid ning värskemaks muutub ka haljastus.

Parkide rekonstrueerimise põhiprojekti on koostanud osaühing Kiirprojektid ning see on linnavalitsuselt kinnituse saanud. Majandusameti juhataja Reevo Maidla lausus, et kuigi hanget veel välja kuulutatud ei ole, soovitakse töödega pihta hakata juba tänavu, sest järgmisel aastal leiavad Viljandis aset rahvusvahelised hansapäevad ning selleks ajaks peaksid pargid olema ilusad.

Linna peaarhitekt Laur Pihel ütles, et praegune teede ja platside lahendus säilib väikeste muudatustega. «Nõukogudeaegsed katted vahetatakse välja uute sama tüüpi betoonkivide vastu, millega on kaetud kesklinna kõnniteed, näiteks Lutsu tänav,» rääkis ta. «Vanad graniitplaadid Laidoneri platsil jäävad oma kohale ja saavad väikese laienduse paremaks liikumiseks lapsevankriga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles