Maa neelas kopsaka tüki lasteaia hoovist

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootamatult kõnniteesse tekkinud auk on umbes meetrise läbimõõdu ja sama suure sügavusega.
Ootamatult kõnniteesse tekkinud auk on umbes meetrise läbimõõdu ja sama suure sügavusega. Foto: Rannar Raba

Esmaspäeva õhtul tekkis Viljandis Männimäel asuva Mängupesa lasteaia hoovis maja ja mänguplatside vahel olevasse kõnniteesse ligi meetrise läbimõõdu ja umbes sama suure sügavusega auk.

Lasteaia juhataja Sirje Kõuhkna sõnul avastas varingu asutuse töömees ning torkas liikujatele hoiatuseks tühimikku paar lauajuppi. Järgmisel päeval kinnitati laudade külge igaks juhuks ka silmatorkav punavalge lint. «Helistasin linnavalitsuse haridusametisse ning sealt saadeti ametnikud asja uurima. Nüüd oleme ootel, mis selle kohaga ette võetakse,» segitas juhataja kolmapäeva hommikul.
See pole esimene kord, mil Mängupesa lasteaia juures on maa ootamatult allapoole nihkunud. Nii näiteks juhtus mõne aasta eest sama asi lasteaia territooriumi lõunapoolses servas. «Maa on siin soine ja tundub, et 1980. aastate keskel, kui lasteaeda ehitati, ei pööratud aluspinna tugevdamisele piisavalt tähelepanu,» arutles Kõuhkna. Samas kinnitas juhataja, et äsjane varing ei kujutanud ühelegi lapsele ohtu ning kasvatajad jälgivad hoolega, et ükski põnnidest ei tikuks mänguhoos augu äärele turnima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles