Anvar Samost: europarlamenti ei tohi ära kaduda

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost.
Anvar Samost. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paari kuu eest, kui Anvar Samost Isamaa ja Res Publica Liitu astus, korraldas ta sellest teadaandmiseks pressikonverentsi, mis meenutas väga rahvaerakonna Sülem esimest avalikku ülesastumist seriaalis «Riigimehed»: erksavärvilises ülikonnas peakangelane, keda tiibadelt toetavad tumedais rõivais tuntud ühiskonnategelased.

Anvar Samost, kas see oli tõsiselt mõeldud või iroonia praeguse poliitkultuuri pihta?

Ega see võimalik paralleel meil pähe tulnud. Tegelikult oli asi ikka täiesti tõsine. Need minu meelest väga tublid inimesed olid tulnud sinna, näitamaks, et poliitikasse siirdumine – ükskõik, kes seda teeb – ei ole midagi sellist, mis oleks erandlik või piinlik. Kogu ürituse sõnum oli, et kui tahame, et poliitikas oleks rohkem uusi ideid ja edasiviivaid eesmärke, rohkem dünaamikat, siis ei olegi midagi muud teha, kui et poliitikasse peab ka uusi inimesi tulema. Ideed teatavasti ilma inimesteta ei liigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles