Jakobsoni muuseum tähistab juubelit

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakala asutaja Carl Robert Jakobsoni Pärnumaal Kurgjal asuv talumuuseum tähistab täna Kurgja-Linnutaja talu 140. aastapäeva konverentsiga.

«Konverents keskendub Kurgja-Linnutaja talu 140-aastasele ajaloole ning Carl Robert Jakobsoni mitmekülgsele pärandile,» ütles talumuuseumi direktor Monika Jõemaa. Jakobson ostis Kurgjale talu 1874. aastal, neli aastat enne Sakala asutamist.

Konverents on Kurgja-Linnutaja talu 140. aastapäeva tähistamise avaüritus. Järgnevad Eesti ohustatud loomatõugude päev 20. juulil, eesti hobuse päev 10. augustil ning talupäev 30. augustil.

Jakobsoni muuseum avati Pärnumaal Kurgjal 3. septembril 1948. Muuseum koondab Carl Robert Jakobsoni pärandit ning tutvustab eesti talukultuuri. Muuseum on tegutsev talu, kus kasvatatakse eesti maakarja veiseid, eesti hobuseid, eesti valgepealisi lambaid, küülikuid, kanu ja kalkuneid ning haritakse põldu. Pakutakse erinevad haridusprogramme ja üritusi, tegutseb talukultuurikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles