Ühiskond pole veel valmis

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

OLEN AVASTANUD, et iga kord, kui keegi praegu riigikogus arutatava kooseluseaduse eelnõu kontekstis väidab, et Eesti ühiskond pole homoseksuaalsete suhete seadustamiseks veel valmis, tõmbub mul kulm kipra. Mis mõttes? Mis jama ta ajab? Kuidas ta seda seletab?

Inimeste magamistoaharjumused on kahtlemata erinevad: mis ühtedele on meeltmööda, ei pruugi kaugeltki meeldida teistele. Vähe sellest: see, mis ühele tundub normaalne, võib teisele mõjuda lausa tülgastavalt. Sinna pole midagi parata. Sellega võib vabalt leppida. Aga see, kui haritud inimesed seadust luues sõna otseses mõttes udu ajavad, on kurvastav ja väärt halvakspanu.

Riigikogulane, kes soovitab homoseksuaalid «vääratest» harjumustest vabastamiseks arsti juurde ravile saata, on lihtsalt halenaljakas. Kuni sedavõrd rumalat juttu ajavad vähesed, võib neisse suhtuda lihtsalt huumori või kaastundega: elagu pealegi oma mustvalges maailmas, kui peanupp vikerkaarevärvilise maailma käsitlemiseks ahtaks jääb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles