Gümnaa­sium pälvis taas preemia

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti arhitektuuripreemiate jagamisel ei ole enam uudis, et Viljandi gümnaasiumi esile tõstetakse. Pigem oleks uudis see, kui kool preemiast ilma jääks.
Eesti arhitektuuripreemiate jagamisel ei ole enam uudis, et Viljandi gümnaasiumi esile tõstetakse. Pigem oleks uudis see, kui kool preemiast ilma jääks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi gümnaasium ja riigimetsa majandamise keskuse büroohoone Tallinnas pälvisid Eesti sisearhitektide liidu avaliku ruumi aastapreemia.

Tänavu kandideeris aastapreemiale korraldajate üllatuseks tähelepanuväärselt palju töid. 54 kandidaadi seast valis žürii välja 27 nominenti. Välja anti viis preemiat: kaks avaliku ruumi preemiat, üks kodu interjööri, üks näitusekujunduse ning üks esemepreemia.

«Esitatud tööde hulk oli tänavu muljetavaldav ning tase piisavalt kõrge, mis tegi nii nominentide kui võitjate valimise väga keeruliseks ja just sellel põhjusel andsime taas välja kaks peapreemiat avaliku ruumi kategoorias,» selgitas sisearhitekt ja žürii esimees Tiina Mang. «Eelmiste aastatega võrreldes esitati palju näitusekujundusi ning samuti torkas silma esemepreemiale kandideerivate tööde rohkus ja kõrge tase.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles