Ametiühing taotleb seniste bussijuhtide jätkamist Viljandimaa liinidel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson
Transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson Foto: Liis Treimann

Transpordi ametiühing teeb pingutusi, et aidata lõpetavate Mulgi Reiside ja Devori Reiside bussijuhtidel saada tööd uutes veohanke võitnud bussifirmades.


1. juulil lõpeb Viljandi maavalitsuse leping maakonna- ja linnaliinidel bussivedusid tegevate ettevõtetega AS Mulgi Reisid ning AS Devori Reisid. Uute vedajatena jätkavad AS MTG ja OÜ Automen. Seetõttu ei ole praegustel vedajatel võimalik juhtidele senises koguses tööd pakkuda, samas aga vajavad uued vedajad palju uusi bussijuhte.

Suur tööpuudus on uute vedajate pakutavatele töökohtadele toonud kandideerima ka tööotsijaid teistest sektoritest ja väljastpoolt maakonda. Transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson on aga veendunud, et kõige paremini oskavad sõitjaid teenindada senised Viljandimaa bussijuhid, kes tunnevad hästi kohalikke liine ja olusid.

«Samasugustes olukordades Tartus, Põlva-, Pärnu- ja Saaremaal oleme suutnud 95 protsenti juhtidest tagasi tööle saada,» ütles Peterson. Tema sõnul on ametiühing aktiivne ka Läänemaal, Valgamaal ja Tartu linnas, kus bussifirmad samuti vahetuvad.

9. aprillil tunnistati Viljandi linna ja maakonna liinivedude hankel edukaks AS-i MTG ja OÜ Automen pakkumised. Uute vedajatega sõlmiti leping kaheksaks aastaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles