Lasteaedades rõõmustati pühade üle

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos vanaema Lea Malingu ning vanaisa Jüri Malinguga oli pühademune tulnud neljapäeval Männimäe lasteaeda värvima ka Jürgen Maling. Poiss lõi sibulakoortega värvitud mune kokku ning oli silmnähtavalt õnnelik.
Koos vanaema Lea Malingu ning vanaisa Jüri Malinguga oli pühademune tulnud neljapäeval Männimäe lasteaeda värvima ka Jürgen Maling. Poiss lõi sibulakoortega värvitud mune kokku ning oli silmnähtavalt õnnelik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi lasteaedades värviti lihavõttepühade eel mune, valmistati munatoite ja otsiti kevade märke.

Lasteaias Krõll algas neljapäev õues tibutantsuga ning hiljem hakkasid lapsed erivärvilisi mune otsima. «Igal rühmal olid ise värvi munad ning kui suuremad kogusid neid 12, siis väiksemad kuus,» rääkis õppejuhataja Riina Heinpõld.

Ka Karlssoni lasteaias värviti hommikul mune ja osa rühmi läks neid välja sööma. Õppejuhataja Monika Kümnik ütles, et munapühade ettevõtmised seoti sujuvalt käesoleva südamenädalaga. «Meie jaoks on need ennekõike siiski kevadpühad, kus lapsed otsivad kevadet. Meil on selleks ilus nurgake, kus on jänesed, munad ning päike.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles