Kui maakohtadest kaovad inimesed, lahkub sealt sageli ka vajalik arstiabi

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärstna ja Suislepa perearst Elve Lillemägi lausus, et perearsti juurde tullakse erisuguste hädadega. Kui üks laseb end puugi vastu vaktsineerida, siis teist vaevab gripp.
Kärstna ja Suislepa perearst Elve Lillemägi lausus, et perearsti juurde tullakse erisuguste hädadega. Kui üks laseb end puugi vastu vaktsineerida, siis teist vaevab gripp. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üks turumajanduse põhireegleid on üsna lihtne: kui ettevõtmine kasumit ei teeni, tuleb putka kinni panna. Viljandimaa külade inimesi paaril korral nädalas vastu võtvad perearstid soovivad sellele vastu seista. Vähemalt esialgu.

Ei pea palju mõtlema, saamaks aru, et maal on kõik asjad omavahel seotud: kui kaovad töökohad ning pannakse kinni haridusasutused, kolivad ka inimesed minema.

Et perearsti sissetulek oleneb nimistu suurusest, võib väheste patsientide arv viia selleni, et arstiabi kaob külast sootuks. Seda andsid mõista perearstid, kes võtavad vastu Kärstnas, Suislepas ja Tääksis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles