Eesti ootab piirileppe asjus Venemaad järele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellal kui riigikogu liikmed arutasid piirilepingut, protestis rahvas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna eestvedamisel riigikogu ees lepingu vastu.
Sellal kui riigikogu liikmed arutasid piirilepingut, protestis rahvas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna eestvedamisel riigikogu ees lepingu vastu. Foto: Erik Prozes / Postimees

Riigikogus läbis eile esimese lugemise Eesti ja Venemaa vahelise riigipiiri lepingute eelnõu ning selle edasine menetlemine sõltub Venemaa käitumisest.

Parlamendi väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ütles riigikogu kõnetoolist, et riigikogus leiab piirilepingute lõpphääletus aset alles siis, kui Venemaa on jõudnud sama kaugele.

«Eesti ja Venemaa suhted on käinud läbi tõusude ja mõõnade, kusjuures peahoovuseks on kõik see, mis ühel või teisel määral on seotud Nõukogude Liidu lagunemisega,» rääkis ta. «Eriti viimastel nädalatel Ukrainas toimuv kinnitab, et Kremlis püsib arusaam: Nõukogude Liidu kokkuvarisemine oli XX sajandi suurim geopoliitiline katastroof ning see tuleb ühel või teisel viisil tagasi pöörata. Selline mõtteviis ei tule kindlasti kasuks suhete seadmisel naabritega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles