Olümpialane saab mälestusmärgi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisakülast oma sportlasteed alustanud tõstja Arnold Luhaääre karjääri mahtus hõbe- ja pronksmedal olümpiamängudelt, pronks maailma- ning hõbe Euroopa tiitlivõistlustelt.
Mõisakülast oma sportlasteed alustanud tõstja Arnold Luhaääre karjääri mahtus hõbe- ja pronksmedal olümpiamängudelt, pronks maailma- ning hõbe Euroopa tiitlivõistlustelt. Foto: Eesti Spordimuuseum

Et jäädvustada Mõisakülast sirgunud kahekordse tõstmise olümpiamedali võitja Arnold Luhaääre mälestust, soovitakse talle 110. sünniaastapäevaks mälestusmärk rajada.

Ettevõtmise algatajad on Mõisaküla spordiselts Ülo ja selle eestvedaja Enn Raieste, kelle sõnutsi on plaaniga päri ka tõstja Tallinnas elav tütar Kersti Linask.

«Eestis ei ole palju sportlasi, kellel on kaks olümpiamedalit,» toonitab Raieste üleskutses, mis õhutab mälestusmärgi rajamist toetama kõiki eestimaalasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles