Puuduv liiklusmärk tegi keelatud kohas parkimise võimalikuks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärk ütleb, et Lossi tänava kahesuunaliseks muudetud lõigul ei tohi parkida paremal pool. Tegelikult ei tohi parkida ka vasakul pool, kuid sinna unustati märk asetada.
Liiklusmärk ütleb, et Lossi tänava kahesuunaliseks muudetud lõigul ei tohi parkida paremal pool. Tegelikult ei tohi parkida ka vasakul pool, kuid sinna unustati märk asetada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Viljandi vanalinnas peaks Lossi tänav olema Kauba ja Tartu tänava vahel parkimiseks suletud, on see seisvaid autosid täis, sest sinna pole keelumärki pandud.

Täna alanud Kauba ja Väike-Turu tänava remont on Viljandi vanalinnas kaasa toonud olulise muutuse liikluskorralduses ning tavaliselt ühesuunaline Lossi tänav on suve keskpaigani avatud autodele mõlemas suunas. Et autod sinna sõitma mahuksid, teatas linnavalitsus juba nädal tagasi, et kahesuunaliseks muudetavas osas keelatakse parkimine.

Tänasest on nimetatud tänav tõepoolest avatud kahesuunalisena, kuid parkijad pole selle äärest kadunud. Politsei teatel ei riku parkijad ka ühtegi seadust, sest Tartu tänavalt Lossi tänavale keerates on parkimist ja peatumist keelav märk vaid autojuhi paremal käel. Vasak teeserv on seega parkimiseks ja peatumiseks avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles