Puitu läks kütteks märksa vähem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) müüs tänavu esimeses kvartalis ettevõtetele tunduvalt vähem küttepuitu kui 2013. aasta talvel.

Keskuse puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi sõnul saab eristada kahte ettevõtete gruppi: soojuse ja/või elektri tootjad ning töötlev tööstus. «Esimese grupi ettevõtete nõudlust pidurdas soe ja lühike talv, kuid teise grupi ettevõtted, nagu pelleti-, plaadi- ja halutootjad, vajasid plaanitud koguseid ja aitasid toormeturul aktiivsust hoida,» rääkis ta BNS-ile. «Sellegipoolest jäävad käesoleva aasta esimese kolme kuu küttepuidu müügikogused ettevõtetele oluliselt väiksemaks kui 2013. aasta talvel.»

Praeguseks on RMK müünud 92 000 kuupmeetrit küttepuitu ja 40 000 kuupmeetrit hakkpuitu, möödunud aasta esimese kvartali müügimaht oli 195 000 kuupmeetrit küttepuitu ja 62 000 kuupmeetrit hakkpuitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles