Eesti õpilased jooksevad ümber Viljandi järve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päev enne suurjooksu ümber Viljandi järve, 30. aprillil kell 18.45 algab Viljandi staadionilt ümber järve kulgev teatejooks, millel osalevad kümneliikmelised koolide võistkonnad kogu Eestist.

«1950. ja 1960. aastatel oli tava, et päev enne ümber Viljandi järve jooksu oli õpilaste teatejooks, ning see oli publiku seas mõnel aastal isegi populaarsem kui suurjooks ise,» rääkis ümber Viljandi järve jooksu peakorraldaja Mati Jürisson ning lisas, et 1970. aastatel nihkus teatejooks sügisesse ja joosti Huntaugu mäel.

Tänavu üritavad korraldajad 1980. aastatel katkenud tava taastada. Joostakse kümneliikmeliste võistkondadena mööda terviserada. Iga osalev kool paneb välja viis poissi ja viis tüdrukut. Vahetuse pikkused on maastikust olenevalt erinevad. Näiteks teise etapi läbija jookseb 500 meetrit, kuid see tähendab Huntaugu mäest üles jooksmist ehk 50-meetrist tõusu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles