Repliik: Päriselt ka!

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Reformierakond Taavi Rõivasest peaministrikandidaadi tegi, olin üsna häiritud sotsiaalmeedias vallandunud «arvamusfestivalist», kus peatne valitsusjuht verbaalselt siledaks kolgiti puhtalt selle eest, et tal on vanust 34, mitte aga 44, 54 või 64 aastat. Ühtäkki oli arvamusruum tuubil täis tühja targutamist, mille kohaselt tulnuks peaministriks panna keegi, kel on «piisavalt elukogemust» ja kes on kunagi ka «päris tööd» teinud.

Usun, et Rõivase šanss peaministrina edu saavutada pole sugugi väiksem kui võimalus läbi kukkuda. Saame näha, kummale poole ta kaldub. Seejuures ei vooli tulemust niivõrd peaministri võime oponentide kriitikale vastu seista, kuivõrd omaenda sõprade sebimistega toime tulla.

Mõeldes nädalavahetusel Tallinna tänavatele ja eile üle-eestiliste päevalehtede esikülgedele jõudnud tuhandeid eurosid neelanud hiiglaslikele reklaamidele, mille ainus sõnum näikse olevat «Vaadake ja uskuge: see siin on teie uus peaminister! Päriselt ka!», võib arvata, et lihtne tal ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles