Motosportlased löövad vett vahtu

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval sõidavad Viljandi järvel võidu sportpaadid ja kaatrid.
Pühapäeval sõidavad Viljandi järvel võidu sportpaadid ja kaatrid. Foto: Erakogu

Pühapäeval sõidavad Viljandi järvel Eesti ja Läti veemotomeistrivõistluste teise etapi kohapunktidele ja «Viljandi veemoto 2010» auhindadele sportpaadid ja kaatrid.


Kell 12 algavatele võistlussõitudele on tiitlivõistlusi pidavate eestlaste ja lätlaste kõrval oodata nimekaid külalisi Leedust ja Soomest.
Kohal on maailmameister

Viljandist osaleb noorteklassis Brandon Timofejev ning oma teise võistluse teevad Matthias Agur ja Paul Zujenkov. Kaatrite mõõduvõtul stardib samuti mitu kohalikku paatkonda.

Viljandi järvel näeb võistlemas ka maailmameistrit: kohale on lubanud tulla T-550 klassis kaasa tegev tartlane Art Raudva, kes eelmisel aastal võitis maailmameistrivõistlustel kulla ja Euroopa meistrivõistlustel hõbeda.

Ürituse peakorraldaja on kohalik motospordiklubi Nord. Võistlus peetakse kolme poiga tähistatud ringrajasõidus.

Nagu paljudel varasematelgi kordadel seab motovõistlus Viljandi järvel piiranguid. Kella 9—20 on järv kunagise Vikerkaare restorani paigast Kitsaskaelani liiklemiseks suletud. Neile, kes hoiavad oma paate vetelpääste juures, teadmiseks, et paadiga on võimalik liikuda Sammuli poole Kitsaskaelani paremat kallast pidi 10-meetrises tsoonis. Kösti poole ülal mainitud ajal ei pääse.

Ohutuse tagamiseks paluvad korraldajad paadiomanikel sel päeval oma veesõiduki sadamasse jätta. Samuti ei ole lubatud minna paadiga järvele võistlust jälgima. Suletud on ka paadilaenutus.

Võistluse ajal võib rannas vette minna ainult sildadega suletud basseinis ning töötab tugevdatud rannavalve.

«Palume linlastelt mõistvat suhtumist,» ütles üks korraldajaid Tõnis Laur (pildil) ning kutsus kõiki huvilisi võistlusi jälgima ja neile kaasa elama. Üritus on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles