Kolme riigi ministrid tulevad Viljandisse

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas Foto: Margus Ansu

Täna õhtul tulevad Viljandit uudistama kolme Balti riigi haridusministrid, kes analüüsivad Tartus kaks päeva kestval kohtumisel kolme riigi hariduspoliitikat.


Kolme Balti riigi haridus- ja teadusministrite Tõnis Lukase, Tatjana Koke ja Gintaras Steponavičiuse kohtumise eesmärk on lähemalt tutvuda naaberriikide haridus- ja teaduspoliitika põhisuundadega, vahetada kogemusi ning täpsustada koostöövõimalusi.

Ministrid külastavad kohtumise käigus ka Tartu ülikooli ja Tartu kõrgemat kunstikooli. Kohtumise kultuuriprogrammis on neljapäeva õhtul väljasõit Viljandisse. Siin on kavas tutvuda vaatamisväärsustega ning saada osa pärimusmuusika aida ettevõtmistest.

Ministreid saatvad delegatsioonid jagunevad kolme töörühma. Üldhariduse töörühm keskendub põhikooli ja gümnaasiumi riiklike õppekavade rakendamisele ning loodus- ja täppisteaduste ning tehnoloogia ainekavade populariseerimisele. Kõrghariduse ja teaduse töörühmas käsitletakse valdkondlike strateegiate hetkeseisu. Balti kolleegidega vahetatakse kogemusi ka siseriiklike ja rahvusvaheliste haridusuuringute teemal.

Eesti kõrgharidussüsteem on läbimas üleminekuhindamist, mis annab tudengitele suurema kindlustunde ja sunnib õppeasutusi üle vaatama oma ressursid ja tulevikuplaanid. Üleminekuhindamine on äratanud huvi ka Läti haridus- ja teadusministeeriumis.

Lisaks vahetatakse kogemusi Euroopa Liidu raha kasutamisel ning Läänemere strateegia rakendamisel, kus Leedul on võetud oluline roll kõrghariduse ja teaduse küsimuste arendamises.

Arutatakse ka majanduskriisi mõjusid kõrgharidussüsteemile ning teiste riikide kogemusi kõrghariduse rahastamise skeemide muutmisel.

Kohtumisest tehakse kokkuvõtteid reedel, 11. juunil kell 9 algaval plenaaristungil Dorpati konverentsikeskuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles