Purjus emalt võeti kaks väikest last

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lastekaitsetöötaja pidi esmaspäeva õhtul Viljandis turvakodusse toimetama kolme- ja üheaastase lapse, kelle ema oli viidud kodust arestimajja kainenema.

Eile vestles Viljandi lastekaitsetöötaja Külli Frey noore emaga kaks korda, et leida pere probleemidele lahendusi ning otsida võimalusi, kuidas ema saaks oma lapsi ise kasvatada. «Sellistel juhtudel ei ole lihtsaid lahendusi, aga kindel on see, et lastel on kõige parem kasvada oma peres,» sõnas Frey.

Purjus seltskond ja kaks last

Esmaspäeval kell 19 kutsuti Viljandis ühte Lääne tänava korterisse kiirabi, sest kaks naist olid end seal alkoholi tarvitamise käigus vigastanud. Kiirabi kutsus appi ka politsei.

Kontrollides ilmnes, et korteris viibis alkoholi tarvitanud seltskond. Ühe end vigastanud 24-aastase naise toimetasid meedikud Viljandi haiglasse tervisekontrolli. Teise, alkoholijoobes 23-aastase naise viisid politseinikud kainenema.

Samas korteris oli peale täiskasvanute kaks väikelast. Et nende emal oli tuvastatud alkoholijoove ning ta kainenema paigutatud, otsustati lapsed viia sel õhtul turvakodusse, kus nende eest hoolitseti.

Lastekaitsja otsib lahendust

Sündmuskohal käinud lastekaitsespetsialist Külli Frey tunnistas, et selle perega on sotsiaaltöötajatel varemgi kokkupuuteid olnud ning naisele on määratud tugiisik, kes tema tegemisi nädalas mitu korda kontrollib.

Frey andis mõista, et laste emalt äravõtmine võib olla küll lahendus, ent see peaks olema viimane võimalus, mida kasutada. «Üritame leida muid variante. Võib-olla on noorele inimesele vaja nõustamist ja rohkem tuge,» selgitas ta ja lubas, et naist aidatakse niipalju, kui ta laseb ennast aidata.

Lastekaitsetöötaja pöördus naabrite poole, kes ehk kuulevad, kui kõrvalkorteris käib jooming, ning aimavad, et seal võib olla väikseid lapsi. «Sellisel juhul on õige kutsuda politsei. Siis jõuab info ka meile sotsiaalametisse ja me saame samuti midagi ette võtta,» rääkis Frey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles