Soodne laenuturg toob Viljandile 40 000 euro suuruse säästu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi raekoda.
Viljandi raekoda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid kasutasid ära intresside languse perioodi, otsisid linna 3,9 miljoni euro suurusele laenuportfellile uue haldaja ning hoiavad nii järgmisel aastal kokku 44 000 eurot intressikuluks mõeldud raha.

«Tänane turusituatsioon on soodne laenude refinantseerimiseks, sest raha hind finantsturgudel on madal ja pankade marginaalid ning tingimused erinevad paari aasta tagustest oluliselt,» selgitas linnavalitsuse sammu Viljandi rahandusameti juht Marika Aaso.

Tänavu peab linnavalitsus arvestama intressikuluks 79 000 eurot aastas. Hiljuti läbiviidud riigihange ning seeläbi raekotta jõudnud pakkumine, et Danske Bank on valmis 2015. aastal kogu 3,9 miljoni euro suuruse laenuportfelli enda hallata võtma ning seda 0,69 protsendi suuruse marginaaliga, tähendab praeguse euribori suuruse juures, et järgmisel aastal tuleb intressikuluks arvestada 35 000 eurot. «Kokkuhoid on seega umbes 44 000 eurot,» lisas Aaso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles